Sidevisninger i alt

onsdag den 24. oktober 2012

Vi kunne godt tænke os at bede jer kære klasse om at komme med forslag til hvad vi kunne spørge en flok SFO børn om angående hvad de forstår ved kønsopfattelsen af dem selv og det modsatte køn.
Vi har allerede gennemtænkt nogle spørgsmål, men kunne godt tænke os at I også havde en mulighed for at komme ud med nogle af de tanker I har funderet over angående børnene og deres syn på lige netop dette emne.

Så hvad siger I?
Tror I at drenge er meget selektive når det kommer til at lege med hinanden og at de typisk vil udelade pigerne? Eller tror I måske at pigerne altid vælger at lege alenepige med en flok drenge?

På forhånd tak for jeres hjælp!

1 kommentar:

  1. Jeg (Therese) tænker, at det da er et spændende emne at tage fat i. Især når man tænker på den medie diskussion der har været, omkring institutionen "jorden rundt" i KBH. I denne institution vil de jo ikke, bruge begreberne; hende/ham, han/hun - men alle børn uanset køn går under begrebet HEN. Ja jeg mener, at det er at tage drengen fra drengen og pigen fra pigen.
    Andre vil mene, at man på den måde bliver mere ensliggjort, men er det ikke at synke for meget til bunds?!

    Videre til jeres spørgsmål. Havde det været mig, der skulle ud på en institution med emnet, ville jeg være meget interesseret i, i hvor høj grad børn selv tænker over om det er en pige eller dreng de indgår i en leg med?
    Er det okay, som dreng at have pige venner, og omvendt? - Og hvad er en rigtig dreng/pige for et barn i SFO alderen?!
    Er det pinligt at lege med en pige/dreng?

    Nu er jeg ikke så meget inde over SFO børn, men håber i kunne bruge lidt feedback.

    SvarSlet